Veelgestelde vragen / FAQ

Antwoorden op veelvoorkomende vragen

In het onderstaand overzicht vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op en stuur uw vraag naar info@veiligheidsdagalphen.nl

Wanneer is de veiligheidsdag Alphen?

De veiligheidsdag wordt gehouden op zaterdag 31 augustus 2024.

Waar wordt de veiligheidsdag Alphen gehouden?

De Veiligheidsdag Alphen aan den Rijn wordt gehouden op het evenemententerrein aan de Zegerplas naast de dagcamping, Bekijk hier het  overzichtskaartje

Wat kost de veiligheidsdag Alphen?

Toegang tot de veiligheidsdag is gratis en voor iedereen toegankelijk

Wat is de Veiligheidsdag Alphen?

Tijdens de veiligheidsdag Alphen, krijgen alle instanties die iets met (openbare) veiligheid doen, in en rond de gemeente Alphen aan den Rijn,in de breedste zin van het woord, de mogelijkheid om zichzelf aan het publiek te presenteren.

Wie zijn er allemaal aanwezig op de Veiligheidsdag Alphen?

Klik hier voor een overzicht van alle deelnemers en neem een kijkje op hun website

Hoe kan ik het beste naar de veiligheidsdag Alphen komen?

Het evenementen terrein is het beste te bereiken met de fiets of het openbaar vervoer. Fietsen kan je parkeren op de parkeerplaats bij de Lodge. Auto’s worden tegen gehouiden bij de ingang de Bijlen en door verkeersregeklaars verwezen naar de openbare parkeerplaatsen. Omdat er erg veel hulpverleningsvoertuigen aanwezig zullen zijn die in het geval van een calamiteit weg moeten kunnen zal de westkanaalweg afgesloten zijn voor het overige verkeer, anders dan hulpverleners en organisatie.

Klik hier voor een kaartje met een overzicht van de afsluitingen

Mag ik mijn hond meenemen?

Honden zijn toegestaan op het terrein mits ze zijn aangelijnd.

Is de veiligheidsdag te bezoeken voor mensen in een rolstoel / mindervaliden?

De veiligheidsdag is te bezoeken voor mindervaliden. Het terrein is omringd door fiets- en voetpaden. Ook het middenterrein is voorzien van verharde ondergrond.