Politie Alphen aan den Rijn

Kom kennismaken met de politie

Ook werken bij de politie?

Geen enkele agent is hetzelfde. En toch delen zij iets. Een integere houding. Een stevige basis. Maar je hoeft niet alles te kunnen. En in een goed team vul je elkaar aan.

Politie
Bureau Alphen aan den Rijn

Kees Mustersstraat 2
Alphen aan den Rijn

Aanwezigheid demoterrein

10,00 uur – 16.00 uur : stand 8 op het terrein
11.00 uur – 12.00 uur : demo 1
12.00 uur – 12.30 uur : demo 2
14.00 uur – 14.30 uur : demo 3

15.00 uur – 16.00 uur : demo 4

Wie zijn wij als politie Alphen aan den Rijn?

Maak kennis met het politiewerk

Over de Politie Alphen aan den Rijn

De politie Alphen aan den Rijn bestrijkt een groot en divers werkgebied binnen de Eenheid Den Haag. Het centrum van Alphen aan den Rijn geeft het gebied een duidelijk stedelijk karakter. Maar met plaatsen als Aarlanderveen, Zwammerdam, Benthuizen en Hazerswoude-Dorp heeft het ook een sterk landelijk karakter.

Wij zijn één van de vijf basisteams binnen het district Gouda-Alphen aan den Rijn en werken nauw samen met de omliggende basisteams en de specialistische afdelingen binnen ons politiekorps. Ons werkgebied is opgedeeld in vijf wijken. Iedere wijk heeft zijn eigen wijkagenten en gebiedsgebonden collega’s die binnen hun wijk de werkzaamheden met elkaar oppakken. Daarnaast staan we uiteraard allemaal klaar voor de 112- spoedmeldingen binnen ons gebied.

Wat gaan we doen?

Op de Veiligheidsdag zijn wij aanwezig samen met onze collega’s van de Mobiele Eenheid, Bewaken en Beveiligen, Verkeersongevallen Analisten, Burgernet, werving en selectie en onze politiestudenten van de Politie Academie. Met veel enthousiasme vertellen wij daar over ons werk en beantwoorden graag uw vragen. Ook geven wij graag preventietips over bijvoorbeeld woningeninbraken en internetoplichting. En misschien werven wij wel onze nieuwe collega’s.

De Veiligheidsdag is bedoeld voor jong en oud. Zo geven wij verschillende demonstraties om kennis te laten maken met ons politiewerk en de samenwerking met onze partners. Ook bieden wij de mogelijkheid om op de foto te gaan met onze voertuigen. En hoe zwaar is een uniform of hoe voelt het om een veiligheidsvest te dragen? Ervaar het op de Veiligheidsdag!

Wij ontmoeten u daarom graag op zaterdag 17 juni!