Penitentiaire Inrichting (PI)

Neem een kijkje in ons werk

Spreekt werken bij PI Alphen je aan?

Benieuwd wat er allemaal afspeelt achter de gevangenismuren? Bekijk de onderstaande video of lees de verhalen van onze collega’s. Wil je meer weten of ervaren hoe het is om binnen de muren van PI Alphen te zijn?

PI Alphen aan den Rijn
Locatie Maatschapslaan
Maatschapslaan 1
2404 CA Alphen aan den Rijn

Locatie Eikenlaan
Eikenlaan 36
2404 BR Alphen aan den Rijn

Aanwezigheid demoterrein

10,00 uur – 16.00 uur : stand 5 op het terrein
13.00 uur – 13.30 uur : demo 1
14.00 uur – 14.30 uur : demo 2
15.00 uur – 16.00 uur : demo 3

Dit is de PI Alphen aan den Rijn

Er zit meer achter de PI Alphen aan den Rijn

De Penitentiaire Inrichting (PI) Alphen aan den Rijn neemt als grootste gevangenis van Nederland deel aan de eerste editie van de Veiligheidsdag Alphen aan den Rijn 2023. Tijdens dit evenement geven wij een uniek kijkje in ons werk. Dit keer niet binnen de muren, maar buiten, bij de Zegerplas!

Over de PI Alphen aan den Rijn

PI Alphen aan den Rijn huisvest en begeleidt jaarlijks ongeveer een kwart van de mensen die in Nederland zijn veroordeeld of wachten op het oordeel van de rechter. We hebben plek voor zo’n 1100 gedetineerden, verdeeld over twee locaties. Bijna alle detentiemogelijkheden zijn in huis. Van cellen voor arrestanten en een gevangenis tot een afdeling intensief toezicht en een beperkt beveiligde afdeling. PI Alphen aan den Rijn is verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van gedetineerden en zet zich in om hen voor te bereiden op een goede terugkeer in de maatschappij.

Wat gaan we doen?

Tijdens de Veiligheidsdag Alphen aan den Rijn geven wij verschillende demonstraties die voor jullie als publiek gratis te bekijken zijn. Ook staan we gedurende de dag op het terrein om uitleg te geven over ons werk en kunnen jullie deelnemen aan allerlei leuke activiteiten. Zien wij jullie zaterdag 17 juni 2023 op het terrein van het zomerspektakel Alphen aan den Rijn?