De Alphense Reddingsbrigade

Word jij een redder in nood?

Word jij een redder in nood?

De Alphense Reddingsbrigade is in 1985 opgericht met als doel: Het aanleren van zwemmen, het zichzelf leren redden en het voorkomen van verdrinkingsongevallen in de ruimste zin van het woord. Sluit jij je bij ons aan?

Alphense Reddingsbrigade
Opslag Het ankerpunt
Sportlaan 5-A
2406 LD, Alphen aan den Rijn

Leslocatie Zwembad Aquarijn
Cantharel 10
2403 RA, Alphen aan den Rijn

Aanwezigheid demoterrein

10,00 uur – 16.00 uur : stand 1 en 6 op het terrein
13.30 uur – 14.00 uur : demo

De Alphense Reddingsbrigade

Sinds 1985 actief in Alphen aan den Rijn

De Alphense Reddingsbrigade is sinds 1985 actief in Alphen aan den Rijn. Naast het verzorgen van de zwemlessen en Lifesavingsportlessen in zwembad Aquarijn op woensdagavond, leiden we ook lifeguards op voor het bewaken van evenementen op en rond het water en voor toezicht bij strandbrigades en sinds 2022 ook op de Zegerplas.

Toezicht op het water

In de zomer van 2022 hebben we een pilot gedraaid samen met ondernemers rond de plas om toezicht te gaan houden op de recreanten bij het zwemstrandje en patrouilleren we ook in het hele Zegersloot gebieden voor het verlenen van EHBO.
Daarnaast zijn we verbonden met de Meldkamer Ambulance die ons kan inzetten als first-responders als er sprake is van een calamiteit in het gebied. Als vrijwilligersvereniging doen wij dit zonder steun van de gemeente of overheid.

Wat gaan we doen?

Op de Veiligheidsdag tonen wij onze mobiele bewakingspost welke we de afgelopen winter hebben aangeschaft en inzetklaar gemaakt. Daarnaast hebben we een vlet in het water liggen en staat onze auto op het terrein. Kom gerust langs om even een kijkje te nemen of om informatie te vragen. Wellicht is zwemmen en trainen bij de Alphense Reddingsbrigade ook wel iets voor jou.

Voor meer informatie kan je onze website of social media kanalen checken. Zien we je op 17juni?